Autogén tréning csoport indul

Az autogén tréning az egyik legjobban megalapozott és leghatékonyabb stresszkezelő relaxációs technika, melynek gyakorlásával nemcsak az önellazítást sajátítjuk el, hanem beindítjuk és erősítjük a test természetes öngyógyító mechanizmusait. A módszer rendszeres gyakorlása olyan támogatást jelent a szervezetünknek, melynek konkrét élettani hatásai, megfogható eredményei lesznek testi szinten is. Az autogén tréning elkezdi átalakítani és pozitív módon befolyásolni testi-lelki egyensúlyunkat, ezáltal mind a betegségmegelőzésben, mind a gyógyulásban segítséget nyújthat.

 

Tréningszerűen végzett gyakorlatról van szó, melynek lényege, hogy belső koncentrációval és önmagunkra irányuló passzív, elfogadó figyelemmel létrehozzuk a pszichés és testi ellazultságot. Ebben a relaxált állapotban elménk befolyásolni képes testünk önregulációs rendszerét, amely a keringést, szívritmust és lélegzést is kontrollálja.

 

Segítségével belső nyugalmunkat képesek leszünk könnyebben és tudatosabb módon elérni; képesek leszünk a stressz, szorongás, feszültség és fájdalom csökkentésére, valamint könnyebb módon való kezelésére. Mindezek mellett az autogén tréning támogathat a nemkívánatos szokások, viselkedésmódok leépítésében, a pozitív növekedést szolgáló új szokások elmélyítésében, életünk hatékonyabb megélésében.

 

Az autogén tréning:

  • pszichésen kellemes emocionális állapotot eredményez;
  • regeneráló, frissítő, pihentető hatása van;
  • az egészségesebb életvitelt szolgálja;
  • feszültségcsökkentő, szorongásoldó;
  • fokozza a tűrőképességet, javítja a teljesítményt és az alkalmazkodást;
  • emeli a vitalitásunkat, koncentrációs és emlékezeti képességünket;
  • fokozza a szellemi stabilitásunkat;
  • elősegíti az elmélyülést, a nagyobb fokú megértést és tudatosságot önmagunk és környezetünk felé.

 

Ajánljuk mindenkinek a módszer elsajátítását, aki szeretne kiegyensúlyozottabb, egészségesebb lenni, szeretné jobban megérteni önmagát. Hatékony ez a relaxációs technika stresszoldásra, feltöltődésre, valamint pszichoszomatikus betegségek, emésztőrendszeri tünetek, vérnyomásproblémák, alvászavarok, szorongás, meddőség, fejfájás esetén.

 

Az autogén tréning nagy előnye, hogy könnyen elsajátítható, önállóan alkalmazható, és elvégzése mindössze 10-15 percet vesz igénybe naponta. Lépésről lépésre, gyakorlás útján megtanulható egy ellazult, nyugalmi állapotra való átkapcsolás, s így egy mindig kéznél lévő eszköz lesz a birtokunkban.

 

A tanfolyam várhatóan február elején indul, heti egyszeri találkozást jelent 13 héten át. Az egyes alkalmak 1-1,5 órásak a létszámtól függően. A találkozások a relaxáció gyakorlásából, élményfeldolgozó és önismereti beszélgetésből állnak. A módszer elsajátítása emellett otthoni, napi gyakorlást és naplóírást igényel.

 

Helyszín: 1026, Budapest, II. kerület, Gyergyó utca 4.

 

A csoportos tanfolyam díja: 45.500  Ft (3500 Ft/alkalom).

 

Csoportlétszám: 4-8 fő.

 

Igény esetén arra is van lehetőség, hogy az érdeklődő egyéni ülések keretében sajátítsa el az autogén tréninget.

A tréninget tartja: Bognár Bernadett autogén tréner.

 

Jelentkezés: Soltész Krisztina +36-20-346-9839 vagy soltesz.krisztina@stresszmentor.hu

 

Köszönjük érdeklődését, szeretettel várjuk!